header_lampoa_kotimaasta
header_tammikuu2014
takuulampo_header1
takuulampo_header2

Tämäkin työvaihe hoidetaan Takuu-Lämmössä kotimaisin voimin. Tutustu porausprosessiin ja vakuutu tämänkin palvelumme laadusta.

TAKUU-LÄMPÖ ON MERKKI HALUSTA PALVELLA PAREMMINPORAUSPROSESSI

Geodrill Poraus 1 150x150Maalämpöpumpun valinta. Maalämpökaivon mitoittamisessa ja lämpöpumpun valinnassa auttaa Takuu-Lämmön asiakaspalvelija. Maalämpökaivon syvyys lasketaan lämpöpumpun koon sekä energiatarpeen perusteella.

Maalämpökaivon porausprosessi vaihe vaiheelta

Valmistelut

 

  1. Tilauksesi jälkeen otamme sinuun yhteyttä saadaksemme lisätietoja projektista ja sopiaksemme tarkan maalämpökaivon porausajan.
  2. 1.5.2011 alkaen maalämpökaivon porausta varten tarvitaan lupa kunnalta. Takuu-Lämmön suunnittelija hoitaa lupa asiat puolestanne.
  3. Maalämpökaivo tulee sijoittaa lähelle rakennuksen teknistä tilaa, kuitenkin vähintään 5 metrin päähän rakennuksesta. Etäisyyden toiseen energiakaivoon pitää olla minimissään 15 metriä.
  4. Ilmoita naapureille, koska maalämpökaivon poraus on aikomus suorittaa.
  5. Tarkista, että maalämpökaivolle suunnitellulle paikalle pääsee ketterän poramme kanssa. Katso valmiiksi reitti ja siirrä mahdolliset reitillä olevat esteet syrjään.
  6. Maalämpökaivon porauspaikan lähellä tulee olla sähköpistoke (220 volttia) sekä vesihana.

Poraus

Geodrill Poraus 3 150x150 Poraustiimi saapuu
Tiimi saapuu kahdella kuorma-autolla. Yhdessä autossa on pora sekä kompressori ja toisessa putket, keruuletkut sekä jäänestoaine.
Geodrill Poraus 4 150x150

Porausprosessin läpikäynti asiakkaan kanssa

Ennen maalämpökaivon porausta asiakkaan kanssa käydään läpi kaikki maalämpökaivon porausprosessin vaiheet.

Geodrill Poraus 5 150x150

Porausprosessi etenee, pora ajetaan porauspaikalle

Telaketjuilla kulkeva pora ajetaan kuorma-autosta asiakkaan kanssa sovitulle maalämpökaivon porauspaikalle. Poran etenemisen helpottamiseksi sille on hyvä katsoa reitti valmiiksi ja poistaa reitiltä mahdolliset esteet. Nykyaikaiset porat jättävät vain vähän jälkiä maastoon.

Geodrill Poraus 6 150x150

Porausprosessi: Maaporaus

Maalämpökaivon maaporauksen yhteydessä maahan porataan teräsputket. Poraaja hitsaa yhteen 3-metriset putket, joiden tehtävä on suojata porakaivoa maakerroksen sortumilta ennen kallion saavuttamista. Maalämpökaivon maaporaus tehdään 140 mm paksulla porakruunulla, joka sitten kallioon päästessä vaihdetaan 115 mm paksuun.

 

Porausprosessi: Kallioporaus

Porakruunu vaihdetaan, kun maalämpökaivon porauksessa saavutetaan kallio. Kallioon porataan halkaisijaltaan 115 mm (4,5?) suuruinen reikä. Se on maalämpökaivon tavallisin ympärysmitta Ruotissa, jossa on eniten maalämpökaivojärjestelmiä koko maailmassa.

Geodrill Poraus 7 150x150

Porausprosessi: Keruuletkujen asennus

Keruuletku täytetään ympäristöystävällisellä jäänestoliuoksella (30 % etanolia ja 70 % vettä). Keruuletku hivutetaan porakaivoon varovasti koneen avulla, mikä estää lämmönkeruuputkien vaurioitumisen.

Geodrill Poraus 9 150x150

Porausprosessi: Keruletkun vienti rakennuksen tekniseen tilaan

Maalämpökaivon poraus on kokonaispalveluna joka sisältää myös keruuletkun viennin tilaan, jonne lämpöpumppu asennetaan. Maalämpökaivon keruuletku hitsataan kiinni eristeletkuun, joka kaivetaan piiloon maan alle. Letkun pää viedään sitten rakennuksen tekniseen tilaan, jossa lämpöpumppumyyjä asentaa sen lämpöpumppuun.

Porauksen jälkeen  
Geodrill Poraus 10 150x150

Porausprosessi: loppusiivous

Loppusiivouksen aikana peitetään poran maastoon jättämät jäljet. Tavoite on, että porauksen jälkeen tontille ei jää juuri mitään maalämpökaivon porauksesta kertovia jälkiä.

Geodrill Poraus 11 150x150

Porausprosessi: jälkitarkastus

Projektiin kuuluu aina maalämpökaivon porausprojektin jälkitarkastus. Ennen kuin poraustiimi lähtee, se käy yhdessä asiakkaan kanssa läpi, että kaikki on paikoillaan ja niin kuin pitää.

 

Porausprosessi saatetaan päätökseen: porausraportin lähetys

Asiakkaalle lähetetään sähköpostitse porausraportti maalämpökaivon porauksesta välittömästi projektin jälkeen, kun poraaja on syöttänyt kaikki maalämpökaivon tiedot tietokoneelleen.

 

UUTTA NYT Maalämpö

Oilon Home tuo markkinoille kolme uuden tekniikan omaavaa lämpöpumppumallia.
Näitä energiatehokkaita, helppokäyttöisiä ja käyntiääneltään lähes äänettömiä
pumppuja valmistetaan kokoluokissa 6, 8, 10,12 ja 14 kW. Lue lisää!

Energialaskuri Maalämpörahoitus Oilon maalämpö